Elpriser og hvordan de påvirker din virksomhed

Elpriser er en stor udgift for mange virksomheder og er en af de mest almindelige årsager til, at virksomheder lukker og lukker. Udgifterne til el er stigende, og det er ikke kun på grund af prisstigningen, men også fordi der er flere, der bruger strøm.

Omkostningerne til elektricitet er steget konstant i løbet af de seneste år. Det skyldes dels en voksende befolkning og en stigende efterspørgsel efter energi, men også fordi kraftværker er blevet dyrere i drift.

Hvad er elektricitet, og hvorfor har vi brug for det?

Elektricitet er den energi, vi har brug for til vores moderne liv. Det er den energi, der driver vores hjem, kontorbygninger og fabrikker. Vi har brug for det til at tænde for alle vores elektroniske enheder, såsom tv’er, computere og smartphones.

Elektricitet er en form for energi, der kan skabes på mange måder. En måde at skabe elektricitet på er ved at bruge kul eller naturgas til at koge vand til damp, som forvandler en turbine og genererer elektricitet. En anden måde at skabe elektricitet på er ved at udnytte solens kraft med solpaneler eller vindmøller.

Sådan reducerer du din elregning med disse 10 enkle tips

1. Sluk lys og apparater, når de ikke er i brug

2. Tag stikket ud af ubrugte enheder

3. Sluk for vandet, mens du børster tænder eller barberer dig

4. Brug energieffektive produkter

Få mere information om elpriser time for time her.

5. Vask tøj i koldt vand

6. Sænk temperaturen på din termostat

7. Installer en programmerbar termostat

8. Skift til LED-pærer

9. Brug en strømskinne til at slukke for elektronikken, når den ikke er i brug

10. Skift dit luftfilter

Sådan sparer du penge med elbiler og flere miljøvenlige løsninger

Bilentusiaster har diskuteret fordelene ved elbiler i årtier. Samtalen har været domineret af to retninger: dem, der tror på, at elbiler er fremtiden, og dem, der tror, de aldrig vil kunne konkurrere med benzindrevne køretøjer.

Men hvad siger beviserne? Vi har samlet en liste over fem grunde til, hvorfor det kan være værd at overveje en elbil.

Elbiler er mere miljøvenlige end benzindrevne biler.

Elpriserne er meget lavere end benzinpriserne. En stor del af at spare penge på elektricitet er at bruge mindre strøm, hvilket kan betyde, at man bruger et mindre hjem eller lejlighed, eller at man slukker for apparater, når de ikke er i brug. Elbiler kan hjælpe med at gøre dette, fordi de ikke kræver så meget brændstof for at komme så langt, som et gasdrevet køretøj ville have brug for. Det betyder, at du vil bruge færre penge på benzin hvert år og mere tid på at oplade din bil derhjemme

Hvilke typer energi er de mest omkostningseffektive for mig?

Konklusionen i dette afsnit er, at de mest omkostningseffektive energikilder er sol- og vindkraft.

Konklusion: Sol og vind er de mest omkostningseffektive energityper for forbrugerne.