Coronavirus er en virus, der kan forårsage alvorlige luftvejssygdomme. Det kan spredes gennem kontakt med dråber fra en inficeret persons hoste eller nys.

Der er fire typer af coronavirus: SARS, MERS, HCoV-EMC og HCoV-OC43. Forskere har studeret virussen i årtier, men ved stadig ikke, hvordan den spredes, og hvad der udløser en infektion.

Hvad du bør vide om det seneste coronavirus-udbrud i Saudi-Arabien

Det seneste udbrud af coronavirus i Saudi-Arabien er en påmindelse om farerne ved infektionssygdomme og behovet for, at landene er forberedte.

Denne coronavirus, kaldet MERS-CoV, har eksisteret siden 2012. Der er rapporteret over 1.000 tilfælde på verdensplan. Virussen ser ikke ud til at være så smitsom som andre vira som Ebola og Zika, men den kan stadig være dødelig.

Saudi-Arabien er blevet hårdt ramt af MERS-CoV med over 700 bekræftede tilfælde siden 2012. Det er en påmindelse om, at infektionssygdomme altid er en trussel, og at landene skal have beredskab på plads for denne type udbrud.

Betydningen af folkesundhedsberedskab til fremtidige coronavirus

Fremkomsten af nye coronavirus, såsom SARS, MERS og HCoV-EMC, er et alvorligt folkesundhedsproblem. De kan overføres fra menneske til menneske eller fra dyr til menneske.

WHO har arbejdet på en global strategi til forebyggelse og kontrol af fremtidige coronavirus-pandemier. Strategien fokuserer på overvågning og forskning, kapacitetsopbygning og koordinering.

Bør du være bekymret for et muligt resultat af en coronaviral infektion?

Det er vigtigt at være opmærksom på symptomerne og de mulige udfald af en coronaviral infektion.

En coronavirus er en virus, der forårsager alvorlige luftvejsinfektioner hos mennesker og andre dyr. Det kan forårsage feber, hoste, ondt i halsen, smerter i kroppen, hovedpine, opkastning, diarré og nogle gange forvirring.

De mest almindelige symptomer er feber, hoste og ondt i halsen. Men hvis du har andre symptomer eller er bekymret for dit helbred, skal du kontakte din læge så hurtigt som muligt.

Hvad skal en person gøre for at undgå at blive smittet med coronavirus?

Selvom der ikke er nogen kur mod coronavirus, vil følgende tips hjælpe dig med at undgå at blive smittet.

1) Vask dine hænder med sæbe og vand ofte

2) Undgå at røre ved dine øjne, næse og mund

3) Undgå tæt kontakt med personer, der hoster eller nyser

4) Undgå at røre ved overflader, der kan være blevet kontamineret med viruspartikler

Hvordan spredes coronavirus?

Coronavirus er en virus, der inficerer luftvejene. Det kan overføres ved kontakt med en inficeret person eller et inficeret dyr, eller ved berøring af genstande og overflader, der er forurenet med virussen.

En coronavirus-infektion kan ikke spredes gennem luften. Virussen kan kun overføres, når store mængder af den er til stede i de dråber, der kommer ud af en persons næse og mund, mens de hoster, nyser eller taler.

Sådan spreder det sig: